Ez az 5-ik nap, hogy mindennap teszek közzé videót, bejegyzek. Nos a most következő videó vasárnapra volt tervezve, de úgy néz ki kicsit megkésett. Annál inkább számítok népszerűségre a Pécsi Balett tagjai és azok között, akik már kóstolták a zabpelyhes kekszemet. Ezt a kekszet először Pali csinálta nekem, majd később a Mindmegette.hu-n találtam meg a receptet. Nem csak finom, de egészséges is. Hónapok óta ezt sütöm és reggelizem, különböző variációkban. Az eltelt hónapok alatt már-már rutinná vált a keksz készítése. Nagy népszerűségnek örvendett a baráti körömben, és szinte mindenkit érdekelt a recept. Nos tettem egy ígéretet áprilisban, hogy videó formájában felteszem a blogomra. Következzen hát a várva-várt recept. Mostantól mindenki elkészítheti a sajátját.
A zab élettani hatása:
Forrás: bionivo.hu
- Gazdag B vitaminban és E vitaminban
- Vas, kálium, kalcium, foszfor és magnézium is található benne
- Nagy a fehérje és zsírtartalma
- Regenerálja az idegeket, élénkíti, táplálja az egész idegrendszert
- Ajánlott bőr és emésztési panaszoknál
- Ajánlott továbbá kimerültség és fokozott stressz esetén
- Gyulladásgátló anyagokat tartalmaz, nyugtatja a gyomrot, beleket
- Természetes lúgosító hatásával a szervezet savasodását képes megkötni, megszüntetni
A zabpelyhes levesek, főzelékek, sütemények, müzlik lényege, hogy áztatott zabpelyhet keverünk az ételekbe, ettől rostdúsabb, táplálóbb élelmet kapunk.