DaVidFilmek

DaVidFilmek

Zabpelyhes keksz recept!

2010. július 11. - davidfilmek

Ez az 5-ik nap, hogy mindennap teszek közzé videót, bejegyzek. Nos a most következő videó vasárnapra volt tervezve, de úgy néz ki kicsit megkésett. Annál inkább számítok népszerűségre a Pécsi Balett tagjai és azok között, akik már kóstolták a zabpelyhes kekszemet. Ezt a kekszet először Pali csinálta nekem, majd később a Mindmegette.hu-n találtam meg a receptet. Nem csak finom, de egészséges is. Hónapok óta ezt sütöm és reggelizem, különböző variációkban. Az eltelt hónapok alatt már-már rutinná vált a keksz készítése. Nagy népszerűségnek örvendett a baráti körömben, és szinte mindenkit érdekelt a recept. Nos tettem egy ígéretet áprilisban, hogy videó formájában felteszem a blogomra. Következzen hát a várva-várt recept. Mostantól mindenki elkészítheti a sajátját.

 

A zab élettani hatása:

Forrás: bionivo.hu

- Gazdag B vitaminban és E vitaminban
- Vas, kálium, kalcium, foszfor és magnézium is található benne
- Nagy a fehérje és zsírtartalma
- Regenerálja az idegeket, élénkíti, táplálja az egész idegrendszert
- Ajánlott bőr és emésztési panaszoknál
- Ajánlott továbbá kimerültség és fokozott stressz esetén
- Gyulladásgátló anyagokat tartalmaz, nyugtatja a gyomrot, beleket
- Természetes lúgosító hatásával a szervezet savasodását képes megkötni, megszüntetni

A zabpelyhes levesek, főzelékek, sütemények, müzlik lényege, hogy áztatott zabpelyhet keverünk az ételekbe, ettől rostdúsabb, táplálóbb élelmet kapunk.

A bejegyzés trackback címe:

https://davidfilmek.blog.hu/api/trackback/id/tr1002145387

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BalassySissi 2010.07.13. 22:44:06

annyira szeretlek, :D:D:D ez a keksz készítés valami eszméletlen lett :)):):):)hahahahaha és a végén Marci, hát mindjárt megeszem őt is :P
nagyon köszi meg is csinálom amint lesz egy kis időm, tsókollak :D:D:D

davidfilmek 2010.07.14. 18:17:57

Várom a "hogyan sikerült" véleményeket!!!
süti beállítások módosítása