DaVidFilmek

DaVidFilmek

Crystal Pite

2010. december 23. - DaVidFilmek

Na persze nem valami sütiről van szó úgy, mint kristály pite, hanem egy kanadai származású koreográfusnőről. Crystal Pite 1970-ben született. 17 évesen a Ballet British Columbia tagjaként kezdte meg táncosnői pályafutását. Itt lehetőséget kapott koreográfusi vágyainak és képességeinek kibontására. 19 évesen, 1989-ben készített "Between Bliss and Me" című koreográfiája bekerült a Ballet British Columbia társulatának repertoárjába. 6 évvel később megnyert egy neves koreográfusi díjat, majd 26 éves korában otthagyta a British Columbiát és a William Forsythe vezette Ballet Frankfurt tagjaként folytatta pályáját. 5 évvel később visszatért Kanadába, ahol a Les Ballet Jazz de Montreal koreográfusaként működött 3 évig. Ezalatt az idő alatt hozta létre Vancouver-ben mostani társulatát, Kidd Pivot néven. A Trafóban is fellépett a társulat 2008 október 22-23án. Mivel fogalmam sem volt a létezésükről, főleg akkoriban, így nem is láthattam az akkor itthon bemutatott Lost Action-t.

Nos, amiért most már tudom, hogy ki az a Crystal Pite és mi az a Kidd Pivot, azt a YouTube-nak köszönhetem. Ott láttam a 2010-ben bemutatott Dark Matters című nyilván nagy sikert aratott darabjának trailerét. Engem nagyon megfogott, szerintem brutál jó. Biztos lesz, akinek nem mondok és mutatok újdonságot. Mindenesetre már a magam művelésére és szórakoztatására is megérte a kis kutatómunka.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://davidfilmek.blog.hu/api/trackback/id/tr112534439

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása